Actualiteit

→   Informatie voor deelnemers (30-9-2021)

→   Informatie voor behandelaars (30-9-2021)

→   Nieuwsbericht kwalitatief onderzoek paramedische herstelzorg (april 2021)

→   Bericht voor behandelaars (24-3-2021)

→   Logopedische stoornissen bij COVID-19. De helft van de ernstige COVID-19-patiënten heeft klachten op logopedisch gebied (24-3-2021)

→   Fysiotherapeuten hebben het druk met coronapatiënten: 'Vermoeidheid en psychische klachten' (12-3-2021)

→   Persbericht

→   Webinar revalidatie (jan. 2021)

Op donderdag 21 januari 2021 vond de eerste webinar van Chronisch ZorgNet plaats, welke ging over de revalidatie bij COVID-19. In deze webinar worden vanuit verschillende invalshoeken (patiënt, fysiotherapeut, ergotherapeut en revalidatiearts) ervaringen gedeeld. In de webinar staat de patiënt centraal die na een COVID-19-besmetting langdurig klachten heeft. Denk hierbij aan lage (en moeizaam op te bouwen) belastbaarheid, cognitieve problematiek, extreme vermoeidheid, etc. Juist patiënten met deze klachten komen vaak bij de eerstelijns zorg terecht.
Sprekers: Paulien Goossens, revalidatiearts; Robert Saarloos, fysiotherapeut; Sabine van Erp, ergotherapeut; Marjanne Piena, ervaringsdeskundige.
Klik op deze link om het webinar terug te kijken.

→   Publicatie Vilans herstelzorg 1ste lijn na COVID-19 (jan. 2021)

Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor langdurige zorg heeft een publicatie gemaakt over herstelzorg in de 1ste lijn bij mensen met langdurige klachten na een doorgemaakte COVID-infectie. In deze publicatie vind je een overzicht van de mogelijke betrokken disciplines bij herstelzorg in de 1ste lijn. Dit geeft een inzicht in ieders rol en het belang van samenwerking tussen de betrokken disciplines. Lees hier de publicatie.